Instructiedag Puinzoeken 5 februari 2006

bij HSV t Haartje Amersfoort ism. Speurgroep Brabant

 

Toen ik aankwam om 08.15 uur was het nog droog, maar dat werd snel anders. Het is gaan miezeren en dat is niet meer opgehouden. Rien Peters en zijn mede leden hadden alles goed voorbereid. Om ± 09.00 uur zijn we na een demonstratie appel en enkele instructies aan de slag gegaan met het appel.

Er was voldoende tijd zodat iedereen het parcours kon lopen zoals het hoort. Op het andere veld waren de hindernissen opgesteld en kon je daar, al of niet met behulp van de leden oefenen.  

Na de middagpauze kon de instructie  Puinzoeken beginnen,  waar iedereen op wachtte natuurlijk. De beginnende geleiders en honden mochten de spits afbijten met de eerste ‘verwijsoefeningen (ingegraven persoon). Deze werden door alle beginnende honden  goed uitgevoerd, goede verplaatsing op het puin, goed aanblaffen etc. Het is  een groot voordeel dat onze PH-honden het ‘persoon revieren’ beheersen”, als de hond dan nog zijn neus “’op verwaaiing’ goed  gebruikt is de oefening  half klaar… Geleiders waren uiteraard zeer tevreden over de resultaten. Daarna was de beurt aan de gevorderden en de reeds gecertificeerde honden. Iedereen kwam aan zijn/haar trekken en de beginners hebben weer wat om me aan de slag te gaan.

Rien en alle leden van HSV ’t Haartje”, hartstikke bedankt voor deze leerzame dag en natuurlijk graag tot een volgende keer.

 

Namens Speurgroep Brabant

Roos van Uden en Caroline Smulders